Specialistul care va efectua ședințele de acupunctură, acupuncturistul, va invita pacientul să se așeze pe masă, într-o anumită poziție. Anterior începerii ședinței, specialistul va realiza o “anamneză” pacientului. Aceasta este mai mult o discuție liberă, în care pacientul îi spune exact ce îl supără, care sunt problemele medicale de fond și care este tratamentul administrat în acel moment. În funcție de problemele identificate, acupuncturistul va decide asupra căror meridiane trebuie intervenit și va ruga pacientul să se poziționeze pe masă într-un anumit fel.
Zona care va fi înțepată va fi dezinfectată cu alcool sanitar astfel încât să fie gata pentru un nou pacient, iar mai apoi vor fi folosite ace de unică folosință, pentru a nu exista complicații infecțioase. Numărul acelor variază în funcție de problema fiecărui pacient, la fel ca și profunzimea la care vor fi introduse. După ce au fost introduse, acele vor fi lăsate câteva minute, până la o oră. În timpul ședinței acele vor fi mișcate, încărcate cu energie electrică, sau încălzite, pentru a crește eficiența tratamentului.
Când se aplică o stimulare electrică acelor, pacientul simte de regulă o ușoară furnicătură. Dacă intensitatea acesteia este prea crescută, pacientul îi poate comunica acest lucru acupuncturistului, iar acesta va diminua intensitatea stimulului. În cadrul unui tratament complet, acesta fiind alcătuit din mai multe ședințe, acupuncturistul va folosi diverse modalități de stimulare a punctelor manipulate, va folosi diverse tipuri de ace și energii de stimulare. Combinarea acestora va determina în final stimularea unor noi și noi surse vindecătoare din interiorul organismului pacientului. Astfel, răspunsul terapeutic va fi mult mai intens.
____________________
? Pentru a te programa la o consultație sună la ☎️ 0745 815 841.