Acupunctura reduce durerile de cap și migrenele.

 

Potrivit unui studiu al Centrului de medicină complementară de la Universitatea din Munchen, această metodă de tratament „poate fi o ustensilă non-farmaceutică importantă pentru pacienții cu dureri de cap cronice”. În cadrul studiului s-a constatat că pacienții care fac acupunctură au episoade mai rare de dureri de cap, iar intensitatea durerii scade.

Acupunctura ameliorează și ajută la reducerea intensității în durerile cronice, mai ales a celor de spate, gât, genunchi și cele date de artrită.

 

Cercetătorii de la Centrul Universitar Medical din Berlin au analizat efectele acupuncturii asupra durerilor cronice și au descoperit că acest tratament neconvențional este benefic mai ales în cazul durerilor de spate. Cercetare confirmată și de oamenii de știință de la Memorial Sloan-Kettering Depart of Epidemiology and Biostatistics.

Acupunctura îi ajută pe cei care au insomnie.

 

Un studiu realizat în 2009 la Universitatea de Medicină Chinezească din Beijing a arătat că, la pacienții care își tratau insomnia cu ceaiuri, sesiunile de acupunctură fac tratamentul mult mai eficient. În plus, spre deosebire de tratamentele cu medicamente, această combinație nu are efecte adverse.

Acupunctura este adjuvant pentru recuperarea după tratamentele pentru cancer.

 

Unul dintre efectele acupuncturii este acela că îmbunătățește sistemul imunitar, ceea ce poate accelera recuperarea după tratamentele pentru cancer, lucru demonstrat de un studiu realizat pe pacienții care trecuseră prin sesiuni de chimioterapie.

În plus, pacienții analizați au spus că durerea pe care o simțeau după tratament le-a scăzut în intensitate, la fel și stările de greață, ceea ce le-a îmbunătățit calitatea vieții.

Acupunctura ajută la prevenirea declinului cognitiv.

 

În lista de beneficii ale acupuncturii este inclusă și abilitatea de a încetini procese de declin cognitiv care țin de îmbătrânire. Acestea includ și boala Parkinson, spre exemplu. Un studiu pe pacienți cu Parkinson, realizat în 2002, în Maryland, a arătat că la 85% dintre ei simptomele bolii degenerative s-au ameliorat, după acupunctură. Printre simptomele ameliorate se numărau tremorul, dificultățile de mers, scrisul, încetinirea, durerile, problemele de somn, depresia și anxietatea.

Pentru a te programa la o consultație sună la 0745 815 841.